Matildanjärven Lumossa taidenäyttely

Näyttely on avoinna lähinnä viikonloppuisin, Mathildan Marinan aukioloaikojen puitteissa. Avajaiset pe 5.1.2024 klo 18:00.

”Matildanjärvi sijaitsee Teijon kansallispuistossa, Mathildedalin ruukkikylän tuntumassa. Ihastuin järveen ensi silmäyksellä kymmenisen vuotta sitten. Järvi on muodostunut minulle erityisen rakkaaksi, ja se toimii myös inspiraation lähteenä kuva- ja kuosisuunnittelijan työssäni. Järvessä kiehtoo sen monimuotoisuus ja vuodenaikojen, vuorokauden aikojen ja säiden mukaan vaihtuvat maisemat. Järvi on tuonut lohtua, rauhoittanut, ilahduttanut ja virkistänyt. Järven kullanvärinen vesi heijastaa valoa aivan erityisellä tavalla. Olen kuvannut järveä ja sen ympäristöä tuhansien kuvien verran, ja tämän näyttelyn teoksissa olen käyttänyt osaa kuvistani. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!” Jaana Kähönen

Jaana Kähönen (DJK Design Jaana Kähönen) tekee päätyökseen omiin valokuviin pohjautuvia, digitaalisia kuvateoksia ja tekstiilikuoseja. Luonto ja vanhat kaupungit ovat tärkeässä roolissa Jaanan töissä, mutta niistä löytyy usein myös jotain unenomaista tai yllätyksellistä. Uniikit kuvateokset painetaan sametille pienissä sarjoissa. Jaana asuu ja työskentelee Turussa ja Mathildedalissa. Jaanan töitä on ollut esillä paitsi hänen omassa kesägalleriassaan Mathildedalissa myös lukuisissa muissa taidenäyttelyissä. Hän on toiminut Salon Taiteilijaseuran puheenjohtajana vuosina 2022-23, ja hänen töitään on vuokrattavissa Salon Taiteilijaseuran Taidelainaamosta. Jaana on valittu Turun Yrittäjien Vuoden 2023 Hantvärkkäriksi.